(Nederlands) Privé zwemles voor kinderen

Privé zwemles voor kinderen

Privé zwemles AmsterdamZwemles voor kinderen vanaf 4 jaar

Waar vele zwemscholen kinderen pas zwemlessen geven als de kinderen 5 jaar of ouder zijn geeft Rob's Zwemschool al zwemles aan kinderen vanaf 4 jaar. De nadruk ligt bij de jonge kinderen niet op het aanleren van de zwemslagen, maar op het overleven en het niet in paniek raken in geval van nood. Uit onderzoek blijkt ook dat bij jongens tussen 2 en 5 jaar verdrinking de grootste doodsoorzaak is. De jonge kinderen wordt een reflex en waardigheden aangeleerd om zichzelf te kunnen redden. Zoals bijvoorbeeld het op hun rug laten draaien en het kunnen blijven drijven. Tegelijker tijd worden ook de basistechnieken van de zwemslagen aangeleerd.

Aanleren van de zwemtechniek

Wanneer de kinderen de basistechnieken beheersen begint het traject naar het behalen van de zwemdiploma's.

Overstappen naar Rob's Zwemschool

Privé zwemles voor kinderenIn de vele jaren dat Rob's Zwemschool privé zwemlessen aanbied zijn er al vele kinderen overgestapt van andere zwemscholen naar Rob's Zwemschool. Redenen hiervoor zijn divers en kunnen uitlopen van het te lang duren voordat er resultaat wordt behaald, het missen van persoonlijke aandacht tot slechte communicatie. Indien kinderen van een andere zwemschool af komen worden deze, na een proefles om het niveau te bepalen, zo spoedig mogelijk ingedeeld.

Verhelpen van waterangst bij kinderen

Voor kinderen met waterangst zijn de privé zwemlessen van Rob's Zwemschool de oplossing. Door de kinderen een enorm gevoel van veiligheid en vertrouwen te geven worden de kinderen met waterangst zelfverzekerd en durven ze over hun angsten heen te stappen. Spelende wijs worden de kinderen uitgedaagd om hun angsten en barrières te overwinnen en het plezier terug te krijgen in het water. Nadat de angst is overwonnen en het plezier weer terug is wordt het traject naar het behalen van de zwemdiploma's ingezet.